Os 3 alimentos base para os estudantes

Múltiples estudos neurocientíficos revelan que a dieta inflúe no rendemento do cerebro á hora de aprender. Ademais de recomendar aos estudantes evitar comidas demasiado graxas e copiosas, os investigadores identificaron algúns compoñentes dos alimentos que poden axudar a obtner mellores resultados nun exame. Estes son algúns deles.
Cenouras. Esta verdura é boa para a memoria. O antioxidante beta-caroteno que conteñen as cenouras pode mellorar os resultados en test de memoria sobre todo se se consome a longo prazo, segundo un estudo realizado por médicos de Boston e publicado na revista The Arquives of Internal Medicine. Sobre todo na memoria verbal.
Salmón e atún. Os acedos omega-3, presentes no salmon e o atún, pero tamén nas noces e o kiwi, entre outros alimentos, melloran a memoria e a aprendizaxe, segundo demostrou Fernando Gómez-Pinilla, investigador do Instituto de Investigación do Cerebro da Universidade de California. Segundo desvelaba o investigadoren un artigo publicado en Nature Reviews Neuroscience, débese a que este ácido graso é necesario para as conexións entre as neuronas (sinapsis) e para que se expresen certas moléculas relacionadas coa memoria que se atopan en ditas sinapsis.
Améndoas. Un estudo realizado hai pouco por Neelima Chauhan e os seus colegas da Universidade de Illinois-Chicago revelou que se resolven mellor os test de memoria logo de varios meses consumindo a diario un puñado de améndoas.
Cenouras. Esta verdura é boa para a memoria. O antioxidante beta-caroteno que conteñen as cenouras pode mellorar os resultados en test de memoria sobre todo se se consome a longo prazo, segundo un estudo realizado por médicos de Boston e publicado na revista The Arquives of Internal Medicine. Sobre todo na memoria verbal.
Salmón e atún. Os acedos omega-3, presentes no salmon e o atún, pero tamén nas noces e o kiwi, entre outros alimentos, melloran a memoria e a aprendizaxe, segundo demostrou Fernando Gómez-Pinilla, investigador do Instituto de Investigación do Cerebro da Universidade de California. Segundo desvelaba o investigadoren un artigo publicado en Nature Reviews Neuroscience, débese a que este ácido graso é necesario para as conexións entre as neuronas (sinapsis) e para que se expresen certas moléculas relacionadas coa memoria que se atopan en ditas sinapsis.
Améndoas. Un estudo realizado hai pouco por Neelima Chauhan e os seus colegas da Universidade de Illinois-Chicago revelou que se resolven mellor os test de memoria logo de varios meses consumindo a diario un puñado de améndoas.
Para saber máis visitade Muy Interesante
No hay comentarios:
Publicar un comentario